Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vložit video z YouTube a Stream.cz

Obtížnost
 
 

V tomto tutoriálu si ukážeme, jak vložit video do Vašich eStránek. Na stránce je popsáno více způsobů. Základní způsob využívá vestavěných funkcí eStránek a je nejjednodušší.

Pro vložení přes HTML kód je postup popsán v další části. Tento postup je o málo náročnější než předchozí.

Poslední část se zabývá již úpravou vloženého videa. Zde budeme upravovat přímo HTML kód. Tento postup bude vyžadovat pečlivost pro úspěšnou úpravu videa.

Vložení pomocí editoru

Vložení videa je v základním postupu práce na pár kliknutí. Podívejme se, jak na to. V příspěvku, kam chceme vložit video, klikneme v editoru vpravo na ikonku pro vložení videa.

 

video01.png

 

Následně se Vám otevře okno, kam vložíte přímo adresu (odkaz) na video. Budeme vkládat video http://www.youtube.com/watch?v=xjInM7ZdT6A. Následně vybereme velikost videa, jak se bude zobrazovat na eStránkách. Závěrem vyzkoušíme, jestli se video povedlo z odkazu získat. Pokud ano, uvidíme něco takového:

 

video02.png

 

Pak již stačí vložení videa potvrdit kliknutím na OK. Video máme vložené.

Vložení přes HTML kód

Budeme opět vkládat stejné video jako v předchodím bodě. Rozdíl bude pouze ten, že budeme pracovat přímo s HTML kódem. Nejprve se v editoru na eStránkách musíme přepnout do WYSIWYG / HTML. Editor zmizí a vidíme pouze zdrojové kódy Vašeho příspěvku.

Mezi často používaná videa na eStránkách patří videa z YouTube a Stream. Proto zde bude postup pro tyto dva servery.

 

 

Vložení YouTube videa

Najdeme si video, které chceme do příspěvku vložit. Pod videem klikneme na odkaz Sdílet (na následujícím obrázku zvýrazněn oranžově), poté hned na odkaz Vložit (zvýrazněn zeleně). Ještě než zkopírujeme kód pro vložení do eStránek (zvýrazněn modře), můžeme si nastavit velikost videa (zvýrazněno červeně), případně další parametry určené spíše pro pokročilejší uživatele (zvýrazněno žlutě).
 
youtube.jpg
 
Pokud máme parametry nastaveny, můžeme označit a zkopírovat do schránky kód pro vložení do stránky. 

Nyní přejdeme zpět do rozepsaného příspěvku do HTML. Do požadovaného místa přes pravé tlačítko dáme vložit (případně klávesovou zkratkou Ctrl + V). 

Po uložení článku se můžeme přesvědčit na našich eStrákách, jak vložené video vypadá.

 

 

Vložení Stream videa

Opět si najdeme video, které chceme do příspěvku vložit. Vpravo pod videem klikneme na odkaz "Více a embed" (na následujícím obrázku zvýrazněno oranžově), otevře se nám nabídka pro vložení videa do stránek. Zajímat nás bude políčko "Kód na web" (na obrázku zeleně). Jeho obsah celý označíme a zkopírujeme do schránky. 

Pokud chcete změnit velikost videa, klikněte na odkaz "nastav parametry" (na obrázku modře). Zobrazí se dvě nová políčka, kde můžeme vyplnit vlastní výšku a šířku (na obrázku červeně), po kliknutí na odkaz "nastav" se změní Kód na web, který si zkopírujeme do schránky.

 

stream.jpg

A stejně jako u YouTube přejdeme zpět do rozepsaného příspěvku do HTML. Do požadovaného místa přes pravé tlačítko dáme vložit (případně klávesovou zkratkou Ctrl + V). 

Po uložení článku se můžeme přesvědčit na našich eStrákách, jak vložené video vypadá.

 
13. 1. 2011

Komentáře

Anet 6. 4. 2015 16:45

Video

Tvořím web bez pomocí editoru, pouze v poznámkovém bloku. Jde i v tomto případě udělat nějak to, abych nemusela dávat odkaz na youtube,ale aby se mi to zobrazovalo na stránkách? Děkuji.

Vašek 4. 6. 2014 17:29

Youtube video na vlastních stránkách

Dobrý den, prosím paraďte mi, co mám dělat. Když zkopíruju sdílecí kód videa z Youtube, napíše mi to na stránkách, že to nemůže najít adresář... změní se něco, až hodím stránky na internet? Jak to mám když tak řešit?

Jana 22. 4. 2013 18:46

Prosím, poraďte

chtěla bych si na stránky vložit svá natočená videa z fotoaparátu.Jak na to ? Musím je umístit napřed na You Tube a odtud si je umístit na moje stránky? To umím. Já ale nechci, aby je viděli na You Tube i ostatní.

Petr Doseděl - eStránky.cz 22. 4. 2013 19:51

Re: Prosím, poraďte

Dobrý den,
nejjednodušší je opravdu nahrát videa na YouTube. Ten ale umožňuje nastavit video jako soukromé nebo neviditelné, což by mohlo vyřešit Váš problém. Více o tom se dočtete zde: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=cs&answer=157177

S pozdravem Petr Doseděl - eStránky.cz

Radim 31. 7. 2012 19:47

opakování videa

Dobrý den,
opakování videa &loop=1 bohužel nefunguje ani u vaší ukázky.
http://www.youtube.com/v/xjInM7ZdT6A?version=3&loop=1
Lze to řešit i jinak?

Petr Doseděl - eStránky.cz 17. 4. 2013 9:18

Re: opakování videa

Dobrý den,
děkujeme za upozornění, zmínku o opakování jsem z článku odebral.

Bohužel o náhradě nevíme.